Spreekbeurt Marc Van Ranst

Dienstag, 22. November 2022

Persbericht

Brasschaat, november 2022

 

PHF onderscheiding voor Professor Marc van Ranst

 

Rotary Antwerpen Noord is een serviceclub met een warm hart voor het goede doel. Rotaryclubs wereldwijd organiseren regelmatig acties om mensen in nood te helpen. Onze leden stellen op volstrekt vrijwillige basis hun hart, huis, portemonnee en netwerken open om samen straffe charity projecten met impact te realiseren.

Wij vonden onze doelen gelijkstemmend met die van Professor Marc van Ranst die afgelopen week onze club kwam toespreken. Zijn titel was ‘wat zien we in de kristallen bol over de volgende pandemie?’

j+L+EwGW9KE6AAAAABJRU5ErkJggg==

Na afloop van zijn lezing ontving hij de Paul Harris Fellow prijs. Paul Harris was de stichter van Rotary in 1905.

Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan de persoon die heeft bijgedragen tot het verbeteren van een levensomstandigheid, in dit geval de Covid-19 pandemie bespreekbaar te maken en het aanwenden van diverse middelen in het beperken van het virus en het verspreiden van de boodschap.

wGjM646+jLNPAAAAABJRU5ErkJggg==


 Sinds 1 oktober 1999 is Marc Van Ranst hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij virologie, epidemiologie en bio-informatica doceert. Hij is er ook lid van het Laboratorium Klinische en Epidemiologische Virologie (Rega Instituut), waarvan hij op 1 oktober 2018 diensthoofd werd. Professor Van Ranst werd in 2014 diensthoofd laboratoriumgeneeskunde van het UZ Leuven. Sinds 1995 is hij ook academisch verbonden aan de Faculty of Natural Sciences van de Karelsuniversiteit in Praag, waar hij bio-informatica doceert.

Buiten de al talrijke onderscheidingen werd hij afgelopen maand Eredoctor van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

 

 Voor meer informatie :  

Harrewijn Jo : jha@harrewijn-management.com

Tania Cereni : tania.cerceni@gmail.com

Persbericht PHF onderscheiding voor Professor Marc van Ranst